Javni poziv 116SUB-PPŠ24 Nepovratne finančne spodbude občinam za nakup novih vozil za prevoz potnikov in šolarjev

Datum objave: 30. 5. 2024
Splošno

Predmet javnega razpisa

Predmet javnega poziva so nepovratne finančne spodbude občinam za naložbe v nakup okolju prijaznih novih vozil za izvajanje javnega prometa za prevoz potnikov in njihove prtljage ter za prevoz šolarjev.

Po tem javnem pozivu se šteje, da je vozilo okolju prijazno, če je:

na električni pogon brez emisij CO2 na izpustu ali
na vodik brez emisij CO2 na izpustu.

Za novo vozilo po tem javnem pozivu se šteje vozilo, ki ga bo občina kupila po oddaji vloge na ta javni poziv in bo prvič po proizvodnji registrirano v Republiki Sloveniji na njeno ime. 

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni upravičenci

Na tem javnem pozivu lahko kandidirajo občine, ki bodo po oddaji vloge na ta javni poziv kupile okolju prijazno/a novo/a vozilo/a, s katerim/i bodo:

razširile oziroma vzpostavile nove linije javnega potniškega prometa ali šolskih prevozov ali
zamenjale obstoječa zastarela vozila z visokimi izpusti delcev PM10, namenjena za javni potniški promet ali šolski prevoz,

in imajo za načrtovani nakup sprejet občinski proračun z vključeno postavko nakupa predmetnih vozil oziroma sprejet načrt razvojnih programov (NRP) s finančno konstrukcijo za naložbo, ki je predmet sofinanciranja. Če občine še nimajo uvrščenega projekta v načrt razvojnih programov, morajo zagotoviti zadostna lastna sredstva v okviru evidenčnega projekta oziroma na postavkah, iz katerih lahko prerazporedijo sredstva za izvajanje odobrene naložbe.

Razpisnik (institucija)

Eko sklad, javni sklad

Rok oddaje

Občina lahko vloži vlogo na ta javni poziv od dneva objave javnega poziva v Uradnem listu Republike Slovenije dalje do vključno dneva objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu Republike Slovenije. Občina vloži pisno vlogo na predpisanih obrazcih z vsemi dokazili in prilogami osebno ali po pošti na naslov: Eko sklad, j.s., Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov vloge@ekosklad.si.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem