Javni razpis za izbor dvoletnih kulturnih projektov, ki jih bo na področju uprizoritvenih umetnosti sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo

Datum objave: 23. 5. 2023
Splošno

Predmet javnega razpisa

Predmet dvoletnega projektnega razpisa, oznaka JPR-UPR-AO-2024-2025, je sofinanciranje dvoletnih kulturnih projektov (avtorskih opusov) na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bodo izvajalci, samozaposleni v kulturi, izvedli v letih 2024 in 2025.

Projektni razpis je namenjen spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi na področju uprizoritvenih umetnosti in zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo.

Projektni razpis je namenjen izključno fizičnim osebam s statusom samozaposlenega v kulturi, vpisanim v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu.

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni upravičenci

Na razpis se lahko prijavijo le prijavitelji (upravičene osebe), ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

Prijavitelj je samozaposlen v kulturi, ki je na dan objave razpisa in v času trajanja projekta vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu, ali umetniški kolektiv, katerega vsi člani so samozaposleni v kulturi, ki so na dan objave razpisa in v času trajanja projekta vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu. (Če za avtorski opus zaproša umetniški kolektiv, je obvezna priloga prijave konzorcijski dogovor, v katerem je podano soglasje vseh članov kolektiva k prijavi ter naveden finančni razrez med člani kolektiva – obrazec konzorcijskega dogovora je del razpisne dokumentacije. Umetniški kolektiv kandidira za en avtorski opus.)

Razpisnik (institucija)

Ministrstvo za kulturo

Rok oddaje

Razpis se začne 19. maja 2023 in konča 19. junija 2023.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem