Javni razpis za sofinanciranje programov obvladovanja demence in za duševno zdravje kmečkega prebivalstva v letih 2024, 2025 in 2026

Datum objave: 8. 7. 2024
Splošno

Predmet javnega razpisa

Namen javnega razpisa je zboljšati dostopnost do storitev in programov za obvladovanje demence, razvijati demenci prijazna okolja, okrepiti psihosocialno podporo za dobro duševno zdravje kmečkega prebivalstva, dvigniti pismenost o duševnem zdravju ter opolnomočiti kmečko prebivalstvo za zmanjšanje tveganega vedenja.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje programov obvladovanja demence in za duševno zdravje kmečkega prebivalstva v letih 2024, 2025 in 2026, ki je ločen po sklopih:

Sklop A - Izboljšati dostopnost do storitev in programov za obvladovanje demence ter razvoj demenci prijaznih okolij.

Sklop B - Krepitev psihosocialne podpore za dobro duševno zdravje kmečkega prebivalstva, dvig pismenosti o duševnem zdravju ter opolnomočenje kmečkega prebivalstva za zmanjšanje tveganega vedenja.

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni upravičenci

Prijavitelji, upravičeni do udeležbe na razpisu

Prijavitelj se lahko prijavi ali na Sklop A Programi in storitve nevladnih organizacij za obvladovanje in destigmatizacijo bolezni demence ter za razvoj demenci prijaznega okolja, ali na Sklop B Krepitev psihosocialne podpore za dobro duševno zdravje kmečkega prebivalstva.

Upravičeni prijavitelji na razpis za Sklop A so nevladne organizacije, ki delujejo na področju obvladovanja demence in imajo status humanitarne organizacije za kronične bolnike v skladu z Zakonom o humanitarnih organizacijah (Uradni list RS, št. 98/03 in 61/06 – ZDru-1).

Upravičeni prijavitelji na razpis za Sklop B so raziskovalne organizacije s statusom javnega raziskovalnega zavoda, ki so vpisane v evidenco izvajalcev znanstvenoraziskovalne dejavnosti po Zakonu o raziskovalni in razvojni dejavnosti (Uradni list RS, št. 22/06 – uradno prečiščeno besedilo, 61/06 – ZDru-1, 112/07, 9/11, 57/12 – ZPOP-1A, 21/18 – ZNOrg, 9/19 in 186/21 – ZZrID).

Razpisnik (institucija)

Ministrstvo za zdravje

Rok oddaje

Sklop A - Izboljšati dostopnost do storitev in programov za obvladovanje demence ter razvoj demenci prijaznih okolij.

Rok za oddajo vlog: 25. julij 2024 do 12. ure.

Sklop B - Krepitev psihosocialne podpore za dobro duševno zdravje kmečkega prebivalstva, dvig pismenosti o duševnem zdravju ter opolnomočenje kmečkega prebivalstva za zmanjšanje tveganega vedenja

Rok za oddajo vlog: 10. september 2024 do 12. ure.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem