Javni razpis za »Spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu«

Datum objave: 3. 5. 2022
29. 08. 2022
Razpis

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu. Predmet razpisa je sofinanciranje stroškov, ki nastanejo zaradi pridobitve mednarodno uveljavljenega okoljskega ali trajnostnega znaka in stroškov, povezanih s promocijo glede pridobitve znaka.

Na omenjen razpis se lahko prijavijo pravne ali fizične osebe, društva in drugi subjekti javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju gostinsta ali turizma in doslej niso bili prejemniki sredstev ministrstva na podobnih razpisih.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 300.000,00€, višina sofinanciranja za turistične nastanitve, turistične atrakcije in gostinske ponudnike pa znaša največ 5.000,00€ na posamezen objekt.

Prijavitelj tako lahko zaprosi za sofinanciranje pridobitve enega okoljskega ali trajnostnega znaka za en nastanitveni ali gostinski objekt ali turistično atrakcijo.

Na razpis se lahko prijavite do 29. 8. 2022.

Več informacij in razpisna dokumentacija na spletni strani ministrstva.

Vir: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem