Nove storitve na področju javnega potniškega prometa

Datum objave: 18. 2. 2020
Novice

V pomurski regiji se zaradi razpršene poseljenosti še z večjo težavo lotevamo izzivov, ki jih prinaša prehod na trajnostno mobilnost. V prvi vrsti sta pomembni ozaveščenost ljudi o trajnostnih načinih mobilnosti ter vzpostavitev intenzivnejšega javnega potniškega prometa.

To so tudi glavni izzivi projekta SMACKER, ki ga Mestna občina Murska Sobota izvaja v sodelovanju z Razvojnim centrom Murska Sobota. V okviru projekta bo izvedenih šest pilotnih aktivnosti, in sicer na območjih Avstrije, Češke, Italije, Poljske, Madžarske ter v Prekmurju v Sloveniji. Cilj pilotnih aktivnosti je v praksi preizkusiti učinke naprednejših storitev javnega potniškega prometa, ki se prilagajajo potrebam uporabnikov. V načrtovanje izvajanja pilotnih aktivnosti partnerji vključujemo strokovnjake in organizacije povezane z mobilnostjo, turistična združenja, šole in izobraževalne inštitucije ter predstavnike lokalnih skupnosti.

O rezultatih projekta vas bomo obveščali preko projektnega novičnika, sledite pa nam lahko tudi na našem Facebook profilu. Če imate tudi vi kakšne ideje na področju trajnostne mobilnosti, nam lahko pišete na simon dot-no-spam sukic at-no-spam rcms dot-no-spam si.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem