Narava ob Muri vas vabi na odkrivanje

Datum objave: 20. 2. 2020
Novice

Preko projekta Go In Nature je Mestna občina Murska Sobota, v sodelovanju z Razvojnim centrom Murska Sobota, vzpostavila točko za doživljanje in interpretacijo narave in naravnih vrednot ob reki Muri.

V okviru projekta je bil za varnejši dostop do obrežja reke obnovljen dotrajan most, urejena in utrjena je pot ob Muri, pred njo pa so urejene opazovalnice živali in učilnica na prostem. Za najmlajše je vzpostavljeno otroško doživljajsko igrišče. Interpretacijska točka v Krogu ob Muri ponuja možnosti, da družine preživijo prijeten, pester in zanimiv dan v naravnem okolju reke Mure. Skozi postaje učne poti bodo spoznali naravno in kulturno krajino ob Muri, se z aktivnostmi naučili tudi kaj novega o naravi, zabavali na otroškem igrišču pri reki, ali spočili pri brodu ob Muri. Če je vodostaj primeren, se je možno zapeljati z brodom čez reko na drugo stran. Člani Kajak kanu kluba Mura iz Kroga vam lahko pokažejo kakšno vragolijo na vodi, vas naučijo prvih zavesljajev v kajaku, ali pa za vas organizirajo spust po Muri. Najbolje pa bo, če do Mure pridete kar s kolesom. Za trajnostni dostop je ob kroški gramoznici urejena vstopna točka s parkiriščem in postajo Soboškega biciklina - sistema za izposojo koles. 

S projektom Go In Nature nadgrajujemo turistično ponudbo regije, v kateri smo v minulem letu vzpostavili regijski promocijski center EXPANO, ki povezuje unikatno naravno in kulturno dediščino pokrajine ob obeh bregovih Mure, njene ljudi in njihove zgodbe.

28. februarja v popoldanskem času Mestna občina Murska Sobota s sodelovanjem Razvojnega centra Murska Sobota pripravlja slavnostno otvoritev teh ureditev ob reki Muri pri Krogu. V dopoldanskem času pa bo s strokovno konferenco zaključila projekt GO IN NATURE. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem