Od hobija do poslovne ideje

Datum objave: 11. 1. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Vsak izmed nas je že imel kakšno zamisel oziroma idejo, ki bi lahko potencialno spremenila svet ali pa vsaj bližnjo okolico. Največji razlog, da se to ne uresniči vidim predvsem v pomanjkanju znanja. Sam sem imel podobne pomisleke in dvome o vstopu na podjetniško pot, dokler nisem zasledil razpisa Projektno nad izzive – PONI. 

Ker si želim odpreti svoje podjetje, sem se na razpis prijavil z idejo, ki se je razvila iz lastnega hobija. To je nudenje storitev 3D tiskanja. Na začetku sem imel le grobo zamisel o tem, da bom omogočal izdelavo prototipov in proizvodnjo malih serij za podjetja, kasneje pa sem idejo razširil z možnostjo izdelave unikatov in daril za posameznike. V projektu PONI sem izpopolnil svojo začetno idejo, odpravil pomanjkljivosti in nejasnosti ter pripravil poslovni načrt, ki bo služil kot podlaga za poslovanje v prihodnosti. Pridobil sem veliko poslovnih znanj, izboljšal sem svoje mehke veščine, se naučil kako uporabiti sodobne digitalne tehnologije za promocijo in kako učinkovito razmišljati ter reševati probleme. 

Če vas zanima, kako vam lahko 3D tiskanje pomaga pri reševanju poslovnih izzivov ali vas zanima poslovno sodelovanje me lahko kontaktirate preko e-pošte: klemen dot-no-spam kovic at-no-spam outlook dot-no-spam com in se dogovorimo za termin. 

Klemen Kovič, udeleženec programa PONI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem