Od ponija do samostojnega podjetnika

Datum objave: 11. 1. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Ko se tako na novo prijaviš za službo, nikoli ne veš kaj resnično pričakovati. Kaj pa če bi ti rekli, da dobiš službo, kjer 4 mesece delaš na svoji podjetniški ideji, dobiš podporo iz vseh strani, motivacijo, ter občutek da na tej podjetniški poti nisi sam? Potem se to že skoraj sliši kot sanjska služba, kajne?

Res je bilo tako, skoraj 4 mesece nazaj, ko sem se prijavljala za službo, nisem vedela kaj lahko pričakujem. Vedela sem le, da želim realizirati svojo idejo in po koncu službe nadaljevati svojo podjetniško pot. Zgodilo pa se je tako, da sem že po treh mesecih dobila dovolj motivacije, podpore in znanja, da sem odprla svoje podjetje. Lahko bi rekla popoldanski s.p.. Trenutno je že moč kupiti knjigo Vzgoja lastnih sadik in to po prednaročniški ceni. Poglejte na Facebook stran Brigitin vrt. Kmalu pa bom odprla tudi svojo vrtnarijo, kjer bom vzgajala sadike brez embalaže.

V zadnjih treh mesecih smo udeleženci pridobili zares veliko znanja, imeli na voljo mentorje, ki smo jih vedno lahko vprašali za mnenje, nasvete ter podporo. Poni je res super, saj na začetku poti nimaš občutka, da si čisto sam. Poleg tega pa sem skozi vsa predavanja in delavnice ugotovila, kako si svojo idejo pravilno zastaviti, ter kaj je resnični problem, ki ga rešujem na trgu. To pa je za začetek podjetniške poti ključnega pomena.

Jaz se zares zelo veselim še zadnjega meseca in priznam, malo sem že žalostna, ker bom izgubila toliko krasnih sodelavcev. Ampak sem pa zelo vesela za naslednjo ekipo, ki se bo podala na to pot, do novega znanja, spoznaj in pa seveda do odprtja svojega podjetja. Prijave se že zbirajo, zato nikar ne zamudi priložnosti.

Brigita Šušteršič, udeleženka programa PONI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem