Regijski promocijski center Expano pridobiva na prepoznavnosti

Datum objave: 20. 2. 2020
20. 2. 2020
Novice

Regijski promocijski center Expano, ki je gospodarsko in turistično vozlišče regije, vse bolj pridobiva na prepoznavnosti in obiskanosti.

Z otvoritvijo sredi aprila 2019 je v Pomurju ponovno zaživel  slovenski paviljon s svetovne razstave, ki sedaj ob Soboškem jezeru predstavlja dediščino, naravo, lepote in dobrote ter ponudbo regije.  

Po zbranih podatkih je v letu 2019 nova regijska destinacijska točka privabila okrog 100.000 obiskovalcev, ki so bodisi uživali ob Soboškem jezeru in novi rekreacijski infrastrukturi, ali pa so zavili v Expano v Interaktivni doživljajski park, gostilno in trgovino  s TIC-em. V poslovnem središču Expano se je od aprila in do konca leta zvrstilo 50 različnih dogodkov, poleg teh se je v Expanu in ob Soboškem jezeru odvilo še 33 dogodkov in organiziranih srečanj. Po doživetja na naprednih tehnologijah in iskanje navdihov za nadaljnje raziskovanje je v interaktivni doživljajski park zavilo 17.530 obiskovalcev.

V sodelovanjem s partnerji v regiji načrtujemo tudi v letošnjem letu nadgrajevanje in nadaljevanje zgodb turizma in poslovnih priložnosti v Pomurju.

Več informacij o ponudbi in aktivnostih v Expanu na povezavi.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem