Javni poziv za izbor rokodelskih centrov kot nosilcev podpornega okolja rokodelstva

Datum objave: 7. 2. 2024
Splošno

Predmet javnega razpisa

Predmet javnega poziva: javni poziv je namenjen izboru rokodelskih centrov, ki bodo opredeljeni kot nosilci podpornega okolja rokodelstva in katerih naloge bodo usmerjene v uresničevanje namena ohranjanja in razvoja rokodelstva v skladu s 15. členom ZORR. Ministrstvo bo na podlagi dokazil iz 4. točke pozivne dokumentacije preverjalo izpolnjevanje pogojev iz tretjega odstavka 13. člena ZORR in rokodelskim centrom, ki izpolnjujejo te pogoje, izdalo sklepe o določitvi rokodelskega centra kot nosilca podpornega okolja rokodelstva skladno z ZORR.

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni upravičenci

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati prijavitelji: prijavitelj je upravičen do kandidiranja za določitev za rokodelskih center (kot nosilec podpornega okolja rokodelstva skladno z drugim odstavkom 13. člena ZORR), če izpolnjuje naslednje splošne obvezne pogoje na dan oddaje prijave:

  • je pravna oseba s sedežem na območju Republike Slovenije,
  • deluje na področju rokodelstva najmanj pet let samostojno in tako, da združuje posamezne rokodelce ali rokodelske organizacije,

Razpisnik (institucija)

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Rok oddaje

Prijavni rok in način pošiljanja prijave: prijavitelj mora natisnjeno prijavo, izpolnjeno v celoti in v slovenskem jeziku, poslati s priporočeno pošiljko na naslov Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana, najpozneje do 5. 3. 2024 . Prijavitelji pošljejo pisne vloge v zaprti ovojnici z oznako »NE ODPIRAJ – IZBOR ROKODELSKIH CENTROV«.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem