Ključna področja našega dela

SPOT

SPOT ali Slovenska poslovna točka je mesto, na katerem je zagotovljeno brezplačno svetovanje za potencialne podjetnike in mikro, mala ter srednje velika podjetja (MSP). Glavni namen storitev, ki jih zagotavljamo v Razvojnem centru Murska Sobota, je okrepiti podjetniški potencial obstoječih MSP in pospešiti ustanavljanje novih ter prihodnjim podjetnikom, pa tudi tistim, ki že poslujejo, nuditi učinkovito podporo pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša podjetniška pot.

Več o brezplačnem informiranju, svetovanju, usposabljanju in delavnicah v okviru točke SPOT najdete na spletnem mestu SPOT

SPOT svetovanje Pomurje

Invest Pomurje

V spodbudnem naložbenem okolju svoje mesto vedno najdejo tudi domači in tuji vlagatelji, ki pa pogosto potrebujejo več informacij, kot jih zmorejo poiskati sami. Prav te informacije so lahko ključnega pomena za njihovo končno odločitev o tem, kje bodo uresničili svojo podjetniško zamisel. Razvojni center Murska Sobota je vstopna točka v regijo, kjer je mogoče na enem mestu dobiti podrobnosti o naložbenih in razvojnih priložnostih, pa tudi brezplačno svetovanje glede vseh vidikov uresničevanja naložb. Kar je morda najpomembneje, pa je to, da morebitni vlagatelj pri nas dobi pomoč pri tekoči in učinkoviti komunikaciji z lokalnimi skupnostmi, morebitnimi poslovnimi partnerji in svetovalci, ki poznajo pomursko in slovensko podjetniško okolje in ki so mu na voljo z izkušnjami in konkretnimi podatki. 

Več informacij za morebitne vlagatelje najdete na spletnem mestu InvestPomurje.eu.

Invest Pomurje

Regijske finančne spodbude

Davčna olajšava za vlagatelje in spodbude za zaposlovanje

Razvojni center Murska Sobota opravlja določene naloge in aktivnosti v skladu z Zakonom o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2019 (ZRPPR1015), v katerem sta med drugimi ukrepi opredeljena tudi ukrepa spodbude za zaposlovanje (povračilo prispevkov delodajalcem in davčna olajšava za zaposlovanje) in davčna olajšava za investiranje. Za uveljavljanje spodbud za zaposlovanje in davčne olajšave za investiranje morajo biti izpolnjeni osnovni pogoji glede sedeža oz. prebivališča delodajalca na območju ZRPPR1015 in opravljanja dejavnosti na območju določenih občin.

Spodbude za zaposlovanje in davčna olajšava za investiranje (.pdf)

Seznam kategorij SKD dejavnosti za leto 2019

Kombiniranje spodbud za zaposlovanje

Regijska garancijska shema za Pomurje

Regijska garancijska shema lahko predstavlja dobrodošlo rešitev za vsakega mikro, malega ali srednje velikega podjetnika, saj s svojim premoženjem nudi jamstvo, ki zagotavlja pridobitev bančnega posojila pod ugodnejšimi pogoji. 

Več informacij o regijski garancijski shemi in razpisih najdete na spletnem mestu Razvojne agencije Sinergija, ki je izvajalec sheme RGS za Pomurje.

Regijska garancijska shema za Pomurje

Regijska štipendijska shema Pomurje

Osnova za uspešno delovanje vseh podjetij so kadri – usposobljeni, zagnani, razvojno usmerjeni in predvsem primerni glede na dejavnost, ki jo podjetje opravlja. Naloga regijske štipendijske sheme je sofinanciranje kadrovskih štipendij tistim delodajalcem, ki štipendirajo dijake in študente, ki se izobražujejo za poklice, po katerih so izkazali potrebe v regiji. 

Več informacij o regijski štipendijski shemi, za katero v pomurski regiji skrbi javni zavod PORA Gornja Radgona, najdete na njihovem spletnem mestu.

Regijska štipendijska shema Pomurje

Za prihodnje podjetnike

Razvojno naravnane regije, kot je pomurska, poleg spodbude obstoječi gospodarski dejavnosti in podjetjem veliko pozornosti namenjajo tudi tistim, ki se na to pot šele odpravljajo. Vedno nov prirast podjetniške dejavnosti je namreč tisto, kar zagotavlja rast in naravno obnavljanje sektorjev tudi v prihodnje. V Razvojnem centru Murska Sobota se trudimo spodbujati priložnosti za mlade in prihodnje podjetnike ter pomagati ustvarjati priložnosti zanje. Ena takšnih priložnosti je regijski projekt PODJETNO NAD IZZIVE (PONI), ki ga bomo začeli izvajati v letu 2020.

Podjetno nad izzive (PONI)

  • Glavni namen: Ustanovitev novih podjetij s pomočjo obsežnega usposabljanja in mentorstva.
  • Ciljna skupina: Potencialni podjetniki, posamezniki s še ne uresničenimi podjetniškimi idejami.
  • Vsebina: 4-mesečno razvijanje lastne podjetniške ideje skupaj z mentorjem, podjetniška usposabljanja, zagotovljen brezplačen pisarniški prostor z opremo, ustvarjalno okolje in nova poznanstva, polna zaposlitev za čas dejavnosti v okviru programa.

Program se bo začel izvajati v letu 2020, zato redno spremljajte naše spletno mesto in se naročite na naše e-novice, da boste pravočasno obveščeni o datumih, ki jih ne smete zamuditi!

Podjetno nad izzive (PONI) (.pdf)

V katero smer bi vi razvijali Pomurje?
Dobrih zamisli smo vedno veseli!

Bodite v koraku z novostmi:

Prijava
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem