Javni poziv 65SUB-LSKI18 Nepovratne finančne spodbude občinam za naložbe v izgradnjo kolesarske infrastrukture

Datum objave: 28. 12. 2018
Razpis

Predmet poziva: 
Predmet javnega poziva so nepovratne finančne spodbude za naložbe občin v izgradnjo kolesarske infrastrukture. Naložbe bodo prispevale k razvoju trajnostne  mobilnosti in s tem k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, izboljšanju kakovosti zraka v mestih, boljši povezanosti urbanih območij z njihovim zaledjem, zmanjšanju prometnih zastojev, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanih območjih in povečanju prometne varnosti.  
 
Namen javnega poziva je spodbujanje trajnostne mobilnosti oziroma omogočanje varne, udobne in neposredne dnevne mobilnosti s kolesom in s tem preusmerjanja individualnih prevozov z avtomobili v širše koriščenje trajnostnih oblik mobilnosti. 

V okviru investicij v infrastrukturo za kolesarje bodo sofinancirane naložbe v ukrepa: 

  • gradnje in/ali rekonstrukcije kolesarskih povezav ter
  • sisteme izposoje javnih koles. 


Pogoji za sodelovanje oz. upravičeni vlagatelji: 
Upravičene osebe za kandidiranje in pridobitev nepovratne finančne spodbude po tem javnem pozivu so občine, ki so investitorke v naložbe kolesarske infrastrukture in imajo sprejeto Celostno prometno strategijo, za naložbe uvedbe sistema izposoje javnih koles pa tudi sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka. 

Razpisnik: Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad 

Razpisana sredstva:
Skupna višina sredstev po tem javnem pozivu znaša 3.500.000,00 EUR. Od tega znaša višina nepovratnih finančnih spodbud za ukrep vzpostavitve sistema izposoje javnih koles največ 1.500.000,00 EUR. 

Rok:
Občine se lahko prijavijo na javni poziv od dneva objave v Uradnem listu Republike Slovenije dalje. Javni poziv velja do porabe razpisanih sredstev oziroma do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu Republike Slovenije.  
 
Dodatne informacije:
Informacije o javnem pozivu lahko občine pridobijo po telefonu na številki 01 241 48 20 v času uradnih ur.  
 
Povezava na razpis

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem