Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023

Datum objave: 2. 6. 2021
30.7.2021
Razpis

Predmet javnega razpisa: 
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje naslednjih aktivnosti, ki jih bodo izvajale nevladne in prostovoljske organizacije:

 • SKLOP A:
 1. razvoj novih ali nadgradnja obstoječih storitev s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev za učinkovitejše delovanje NVO na naslednjih področjih: (1) sociala, (2) zdravje, (3) okolje, prostor, ohranjanje narave, (4) kultura, (5) šport, rekreacija, (6) izobraževanje, raziskovanje, znanost, (7) človekove pravice, (8) informacijska družba, digitalizacija, (9) dolgoživa družba, (10) prostovoljstvo, vključno s:
 2. promocijo novih/nadgrajenih storitev z usposabljanji za njihovo uporabo med uporabniki ter
 3. usposabljanji in drugimi aktivnostmi za uporabnike NVO na področju informacijske družbe z rabo novih ter obstoječih digitalnih rešitev.
 • SKLOP B:
  optimizacija procesov v NVO in razširitev njihovega delovanja s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev za učinkovitejše delovanje NVO vključno z:
 1. usposabljanji svojih zaposlenih, članov in prostovoljcev za njihovo uporabo ter
 2. usposabljanji svojih zaposlenih, članov in prostovoljcev za pridobitev digitalnih kompetenc.

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni vlagatelji: 
SKLOP A:
Prijavitelj, ki se prijavlja na SKLOP A, mora na dan prijave na javni razpisi izpolnjevati vse spodaj navedene pogoje, razen pogojev iz 3. in 5. točke, za katera je določen drugačen presečni datum:

 • je nevladna organizacija, ki ima podeljen status nevladne organizacije v javnem interesu,
 • in druge pogoje

SKLOP B
Prijavitelj, ki se prijavlja na SKLOP B, mora na dan prijave na javni razpis izpolnjevati vse spodaj navedene pogoje, razen pogojev iz 3. in 5. točke, za katera je določen drugačen presečni datum:

 • je nevladna organizacija, ki ima podeljen status nevladne organizacije v javnem interesu,
 • in druge pogoje. 

Razpisnik: Ministrstvo za javno upravo 

Rok: Rok za oddajo vlog na ta javni razpis je do vključno 30. 7. 2021.

Dodatne informacije: 
Dodatne informacije o javnem razpisu lahko zainteresirani prijavitelji dobijo izključno po elektronski pošti na naslovu: gp dot-no-spam mju at-no-spam gov dot-no-spam si s pripisom: »Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023« (za Urško Kavčič).

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja v zvezi z razpisom bodo objavljeni na spletni strani ministrstva: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-digitalno-preobrazbo-nvo/.

Vprašanja bo možno posredovati najpozneje do vključno 23. 7. 2021, zadnji odgovori s strani ministrstva pa bodo objavljeni najpozneje do 28. 7. 2021. Če bodo vprašanja posredovana po tem datumu, odgovori nanje ne bodo posredovani.

Povezava do razpisa

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem