Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov, ki jih bo v letih 2021–2023 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo

Datum objave: 3. 5. 2021
Razpis

Predmet javnega razpisa: 
Predmet javnega razpisa, oznaka JPR-VP-FF, je sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od 2021 do vključno 2023..

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni upravičenci: 
Sofinanciranje je namenjeno podpori tistih izvajalcev filmskih festivalov s spremljevalnimi dejavnostmi in drugimi programskimi dejavnostmi, ki zagotavljajo izvajanje programov za čim večjo dostopnost in razširjanje kulturnih avdiovizualnih in filmskih vsebin.

Izvedba programa poteka z javnim prikazovanjem kakovostnih filmov, avdiovizualnih del in povezanih vsebin iz nacionalne kinematografije, evropskih kinematografij in kinematografij tretjih držav, organiziranjem srečanj, delavnic in tematskih predstavitev ter drugih programskih dejavnosti, ki se izvajajo na način, primerljiv z izvajanjem javne službe. Poudarek je na kontinuiranem prispevku izvajalcev k razvoju avdiovizualne kulture, različnih občinstev in ciljnih skupin ter filmske pismenosti.

Rok: do 31. 5. 2021

Dodatne informacije: 

Irena Ostrouška

Tel.: 01 369 5978

e-pošta: irena dot-no-spam ostrouska at-no-spam gov dot-no-spam si

Uradne ure za posredovanje informacij po telefonu in elektronskih medijih ministrstva so vsak ponedeljek, sredo in petek od 9. do 12. ure.
 

Povezava do razpisa: NA TEJ POVEZAVI
 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem