Javni razpis za krepitev sodelovanja delodajalcev in socialnih partnerjev s srednjimi poklicnimi in višjimi strokovnimi šolami v izobraževalnem procesu v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019

Datum objave: 25. 3. 2019
24.04.2019
Razpis

Predmet javnega razpisa: 
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvedbe praktičnega usposabljanja oziroma izobraževanja z delom na ustrezno opremljenih učnih mestih za dijake in vajence v srednjem poklicnem izobraževanju ter študente višjih strokovnih šol.

Javni razpis je vsebinsko razdeljen na dva sklopa:

  • Sklop A: sofinanciranje izvedbe praktičnega usposabljanja za dijake v srednjem poklicnem izobraževanju, ki so v šolskem letu 2018/2019 vpisani v 1. letnik ter vključeni v vajeniški sistem izobraževanja.
  • Sklop B: sofinanciranje izvedbe praktičnega usposabljanja oziroma izobraževanja z delom na ustrezno opremljenih učnih mestih za dijake v srednjem poklicnem izobraževanju, ki imajo sklenjene individualne  ali kolektivne učne pogodbe, in študente višjih strokovnih šol, ki imajo sklenjene pogodbe o praktičnem izobraževanju, in se v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019 izobražujejo v zadnjem letniku.

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni vlagatelji: 

  • Pogoji za kandidiranje na javnem razpisu za Sklop A

Zbornica in delodajalec, za katerega zbornica pošlje vlogo na javni razpis, nastopata kot soprijavitelja.
Vlogo na javni razpis odda zbornica za vajenca, ki je v šolskem letu 2018/2019 vpisan v 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja in je na podlagi sklenjene vajeniške pogodbe vključen v vajeniško izvedbo enega od naštetih izobraževalnih programov za pridobitev srednje poklicne izobrazbe: oblikovalec kovin – orodjar, mizar, kamnosek, gastronomske in hotelirske storitve, strojni mehanik, papirničar, slikopleskar/črkoslikar in steklar. 
 

  • Pogoji za kandidiranje na javnem razpisu za sklop B

Šola in delodajalec, za katerega šola pošlje vlogo na javni razpis, nastopata kot soprijavitelja. Vlogo na javni razpis odda šola, v kateri je dijak ali študent vpisan v zaključni letnik v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019.

Razpisnik: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije


Rok:
Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je od dneva objave v Uradnem listu RS do vključno 24. 4. 2019. 


Dodatne informacije: 
Vprašanja se lahko pošljejo tudi na elektronski naslov: pud at-no-spam sklad-kadri dot-no-spam si, vendar najkasneje do dne 15. 4. 2019. Odgovori na pogosta vprašanja bodo objavljeni na spletni strani sklada v petih delovnih dneh od prejema vprašanja.


Povezava do razpisa  (stran 526-534)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem