Javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije za obdobje 2019–2022

Datum objave: 30. 9. 2019
03.09.2020
Razpis

Predmet javnega razpisa: 
Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih  sredstev za sofinanciranje projektov daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije (lesna biomasa in sončna energija), ki so zgrajeni v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: operacija). Finančne spodbude, ki se dodeljujejo kot državne pomoči (v nadaljevanju: državne pomoči), so namenjene za naložbe v nove sisteme DO OVE in mikro sisteme DO OVE. Do finančnih spodbud so upravičeni tudi investitorji, ki širijo obstoječ sistem DO OVE ali gradijo novo kotlovnico s kotli na lesno biomaso kot vir za obstoječe daljinsko omrežje.

Pogoji za sodelovanje oz. upravičeni vlagatelji: 
Prijavitelji po tem razpisu so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki po Zakonu o gospodarskih družbah in zadruge po Zakonu o zadrugah. 
Prijavitelji, ki kandidirajo za državno pomoč, morajo izpolnjevati pogoje iz 12. člena Pravilnika. Prijavitelj postane upravičenec, ko je z njim podpisana pogodba o sofinanciranju.

Razpisnik: Ministrstvo za infrastrukturo

Rok:
Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 3. 9. 2020.

Dodatne informacije: 
Kontaktna oseba za dodatne informacije v zvezi z razpisno dokumentacijo je mag. Jani Turk. Morebitna vprašanja je mogoče posredovati kontaktni osebi po elektronski pošti: jani dot-no-spam turk at-no-spam gov dot-no-spam si .

Povezava do razpisa
 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem