Javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije

Datum objave: 20. 5. 2019
18.6.2019
Razpis

Predmet javnega razpisa: 
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje 27 večletnih projektov, ki bodo izvajali programe socialne aktivacije in zagotavljali njihovo povezovanje z drugimi socialno varstvenimi, zdravstvenimi ter zaposlitvenimi programi. V okviru programov socialne aktivacije se bodo izvajale aktivnosti, ki bodo prispevale h krepitvi socialnih in delovnih kompetenc oseb iz ciljnih skupin. 

Javni razpis zasleduje doseganje naslednjih specifičnih ciljev:

  1. zagotavljanje dostopnih, raznolikih in kakovostnih programov socialne aktivacije, ki udeležencem zagotavljajo:
  • razvoj socialnih kompetenc,
  • dvig funkcionalnih kompetenc za aktivno reševanje socialnih problematik,
  • dvig motivacije in opolnomočenje za vstop na trg dela,
  • dvig oziroma pridobitev delovnih kompetenc tj. uporabnih znanj, spretnosti in sposobnosti za izboljšanje možnosti vstopa na trg dela.
     

2. okrepitev sodelovanja različnih deležnikov v lokalnem/regionalnem okolju, ki se aktivno ukvarjajo z udeleženci, kot npr. pristojnega centra za socialno delo (v nadaljevanju: CSD),  Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (v nadaljevanju: ZRSZ), nevladnih organizacij, izobraževalnih in zdravstvenih ustanov ter drugih deležnikov z namenom čim širšega prepoznavanja problematike udeležencev ter možnosti njihovega vključevanja v najrazličnejše programe oziroma na trg dela.


Pogoji za sodelovanje oz. upravičeni vlagatelji: 
Na javnem razpisu lahko kandidira prijavitelj sam ali v projektnem partnerstvu z največ štirimi projektnimi partnerji – projektno partnerstvo lahko sestavlja največ 5 (pet) pravnih oseb, tj. prijavitelj in štirje projektni partnerji.

Prijavitelj in, v primeru projektnega partnerstva, vsak projektni partner, mora izpolnjevati vse spodaj navedene pogoje (velja za vse sklope javnega razpisa):
1. Je pravna oseba s sedežem v Republiki Sloveniji, ki je bila ustanovljena vsaj eno leto dni pred datumom, določenim za oddajo vlog na javni razpis.
2. in druge pogoje v skladu z razpisno dokumentacijo.

Razpisnik: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Rok:  
Rok za oddajo vlog je 18. 6. 2019.

Dodatne informacije: 
Dodatne informacije o javnem razpisu lahko zainteresirani prijavitelji dobijo izključno po elektronski pošti na naslov: gp dot-no-spam mddsz at-no-spam gov dot-no-spam si s pripisom: »Javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije« (za Andrejo Mrežar). Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja v zvezi z javnim razpisom bodo objavljeni na spletnem naslovu: www.mddsz.gov.si. Vprašanja je možno posredovati do 12. 6. 2019, zadnji odgovori bodo objavljeni do 14. 6. 2019.

Povezava do razpisa
 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem