Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih znakov za turistične nastanitve

Datum objave: 28. 2. 2019
15.04.2019; 10.06.2019
Razpis

Predmet javnega razpisa: 
Predmet razpisa je sofinanciranje stroškov pridobitve mednarodno uveljavljenih okoljskih znakov za turistične nastanitve ter stroškov, povezanih s promocijo konkurenčne prednosti turističnega ponudnika, ki jo je pridobil z znakom. Ti znaki so naslednji: Znak za okolje EU -  EU Ecolabel, Bio Hotels, Green Globe, Green Key, Travelife, EMAS in Ecocamping.

Pogoji za sodelovanje oz. upravičeni prijavitelji: 
Na razpis za ta namen se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, društva in drugi subjekti javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma in so registrirani za dejavnost po SKD 55.100, 55.201, 55.202, 55.203, 55.204 ali 55.300, in ki doslej niso bili prejemniki sredstev ministrstva za namen uvedbe istega okoljskega znaka za turistične nastanitve. Prijavitelj, ki je že pridobil sredstva za uvedbo določenega znaka, pa lahko kandidira za uvedbo drugega znaka, v kolikor je predhodno že pridobil zadevni znak. Prijavitelj lahko kandidira za največ dva znaka hkrati, v kolikor je zadevna znaka pridobil. 

Razpisnik: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Rok:
Rok za oddajo vlog je en delovni dan pred odpiranjem. Prvo odpiranje prispelih vlog bo 16. 04. 2019, drugo pa 11. 06. 2019. 

Dodatne informacije:
Dodatne informacije v zvezi s pripravo prijav in pojasnila k razpisni dokumentaciji so prijavitelju dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov gp dot-no-spam mgrt at-no-spam gov dot-no-spam si s pripisom JR okoljski znaki.

Povezava do razpisa
 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem