SK75 2021 - Semenski kapital -Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR

Datum objave: 19. 2. 2021
31.03.2021; 1.10.2021
Razpis

Namen, cilji in predmet javnega razpisa: 
Predmet produkta je semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila za inovativna podjetja.

Namen produkta je zagotavljanje kvazi-lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko dostopajo do financiranja preko komercialnih bank oz. drugih klasičnih oblik financiranja. Sklad tako spodbuja hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje (instrument povezovanja znanstvenih institutov, mladih raziskovalcev, univerz, izumiteljev s podjetniško prakso).
Razpis je tudi usmerjen v spodbujanje mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij (povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov ter z uspešnimi podjetniki v smislu mentorstva za nastajajoča podjetja, poslovnimi angeli ipd.).

Cilj javnega razpisa je:
- Finančna podpora inovativnih zagonskih podjetij s potencialom hitre globalne rasti. 

Pogoji za sodelovanje oz.potencialni upravičenci: 
Na razpis se lahko prijavijo vlagatelji (podjetja), ki:
1. imajo status mikro ali malega podjetja (v skladu z določila iz Priloge 1 Uredbe Komisije (ES) št. 651/2014 z dne 17.6.2014. Ob tem opozarjamo tudi na 3. člen in 6. člen Priloge 1 Uredbe Komisije (ES) št. 651/2014, ki natančno opredeljuje partnerska in povezana podjetja ter upoštevanje izračuna števila zaposlenih oz. finančnih zneskov v teh primerih. 
2. so organizirana kot gospodarske družbe v obliki družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) (nimajo pa statusa socialnega podjetja po Zakonu o socialnem podjetništvu), ki ni prevzela dejavnosti drugega podjetja, še ni delila dobička in ni nastala z združitvijo, razen če od registracije najstarejšega izmed podjetij, udeleženih v združitvi, ni poteklo več kot 5 let;
3. so starejša od dvanajstih mesecev in mlajša od pet let (od datuma registracije do oddaje vloge);
4. druge pogoje razpisne dokumentacije

Razpisnik: Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo 

Rok: Rok za predložitev vlog na Sklad v letu 2021 je do vključno 31.03.2021 do 14:00 ure za prvo (1.) odpiranje in do vključno 1.10.2021 do 14:00 ure za drugo (2.) odpiranje. Razpis bo odprt do porabe sredstev. 

Dodatne informacije: 
Vse ostale informacije dobite na telefonskih številkah in e-pošti:
- Nina Urbanič, (02) 234 12 61, nina dot-no-spam urbanic at-no-spam podjetniskisklad dot-no-spam si
- Rok Huber, (02) 234 12 41, rok dot-no-spam huber at-no-spam podjetniskisklad dot-no-spam si 

Povezava do razpisa
 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem