Regionalni razvoj

Razvojni center Murska Sobota (RC MS) je nosilna regionalna razvojna agencija v pomurski regiji, vpisana v evidenco regionalnih razvojnih agencij pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki v sodelovanju z Razvojno agencijo Sinergija d.o.o., Prleško razvojno agencijo giz, PORO, razvojno agencijo Gornja Radgona, in Zavodom za turizem in razvoj Lendava opravlja splošne razvojne naloge v javnem interesu.
Naloge, povezane z razvojem regije, izvajamo z dvema pristopoma: od spodaj navzgor (angl. bottom-up), ki predstavlja regijsko raven, ter v iskanju sinergij in stičnih točk s pristopom od zgoraj navzdol (angl. top-down), ki predstavlja nacionalno raven. Sodelovanje poteka tako na horizontalni kot vertikalni ravni, namen našega dela pa je reševanje obstoječih izzivov, določanje prednostnih nalog, iskanje razvojnih potencialov in usmerjanje k uresničevanju zastavljenih ciljev. V tem kontekstu je RC MS ožje osredotočen na področji gospodarstva in podjetništva.

V obdobju od 2016-2021 je RCMS prav tako izvajal naloge in aktivnosti v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije v obdobju 2010–2019 v skladu z Zakonom o razvojni podpori Pomurski regiji 2010–2019.

Pri svojem delu sledimo ključnim strateškim usmeritvam
Zagotavljanje skladnega regionalnega razvoja pomurske regije.
Prenos dobrih praks skladnega razvoja na lokalni in regionalni ravni.
Sodelovanje pri pripravi strateških nacionalnih dokumentov na področju regionalnega razvoja, celovitega razvoja podeželja, zaposlovanja, spodbujanja podjetništva, socialne vključenosti itd.

Organi regije

Razvojne odločitve na ravni pomurske regije sprejemata Razvojni svet Pomurske regije in Svet Pomurske razvojne regije.

V katero smer bi vi razvijali Pomurje?
Dobrih zamisli smo vedno veseli!
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem