16. oktober, svetovni dan hrane

Datum objave: 15. 10. 2020
Novice

Globalna zdravstvena kriza je čas za razmislek o stvareh, ki jih resnično cenimo. Je čas, da premislimo o naših najosnovnejših potrebah in o naših vrednotah, na kar vsako leto 16. oktobra opozarja tudi svetovni dan hrane.

V teh negotovih časov so mnogi znova cenili nekaj, kar nekateri jemljemo za samoumevno. Med drugim tudi dostop do hrane, ki nas ohranja pri življenju in je temelj naših kultur ter skupnosti.

Ohranjanje dostopa do varne in hranljive hrane je in bo še naprej bistveni del odziva na pandemijo COVID-19, zlasti za socialno in ekonomsko šibke ter ranljive skupnosti, ki jih pandemija in posledični gospodarski pretresi najbolj prizadenejo.

Če kdaj, je prav sedaj treba prepoznati potrebo po podpori vsem tistim, ki skrbijo za zadostne količine sveže, predvsem pa zdrave hrane. Prav slednje smo uvrstili med tri ključne strateške razvojne cilje za našo regijo v naslednjem desetletju. Zdrava hrana in vitalno podeželje sta naša razvojna priložnost!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem