2. REDNA SEJA RAZVOJNEGA SVETA POMURSKE REGIJE

Datum objave: 18. 2. 2022
Novice

V sredo, 16.2.2022, je potekala 2. redna seja Razvojnega sveta Pomurske regije, ki je bila v znamenju konstituiranja delovnih teles za obdobje 2021-2027.

Člani Razvojnega sveta Pomurske regije so se, zaradi aktualnih epidemioloških razmer, tokrat sestali v virtualnem okolju in nadaljevali s konstituiranjem delovnih teles, ki bodo podlaga za prihodnje uresničevanje poslanstva RSR v smeri usklajevanja razvojnih pobud in razvojnih interesov v regiji.

V prvem delu seje so člani RSR potrdili mandat ge. Verici Banfi, ki bo nadomestila ga. Vlada Mandiča iz vrst predstavnikov gospodarskega sektorja, za podpredsednika RSR pa sta bila izvoljena dr. Aleksander Jevšek, kot predstavnik lokalnih skupnosti ter ga. Matejka Horvat, kot predstavnica nevladnih organizacij.

Seja je bila tudi v znamenju sprememb in dopolnitev Poslovnika Razvojnega sveta Pomurske regije ter Poslovnika o delovanju odborov RSR pri pripravi Dogovora za razvoj regij. Spremembe, ki so se nanašale na preimenovanje odborov, skladno s ključnimi razvojnimi prioritetami aktualne EU finančne perspektive, so člani potrdili z dvotretjinsko podporo. S tem so nastale podlage za delovanje odborov za pametno, privlačno, socialno, zeleno in povezano regijo. V vsak odbor je bilo v nadaljevanju imenovanih tudi 9 članov, ki bodo v kratkem pričeli z aktivnim delom na področju potrjevanja Regionalnega razvojnega programa za obdobje 2021-2027.

Ob koncu seje je župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, predstavil tudi aktualno problematiko v okviru Programiranja EKP 2021-2027 na področju Celostnih teritorialnih naložb (CTN) in endogene regionalne politike (DRR), kjer se predvideva izločitev mestnih občin iz sodelovanja v mehanizmu Dogovor za razvoj regij, kar bi lahko resno ogrozilo učinkovito načrtovanje ključnih regijskih projektov v bodoče. Omenjena tematika bo sicer obravnavana tudi seji Sveta Pomurske razvojne regije, ki bo potekala v petek, 18.2.2022.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem