22. Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni

Datum objave: 3. 6. 2024
Novice

Med 21. in 25. junijem bo v Murski Soboti potekalo 22. Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Powered by I Feel Slovenia. Organizator pričakuje 30 tekmovalnih ekip iz Slovenije in tujine.

Po zelo uspešnem svetovnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni, ki je potekalo septembra 2022 v Murski Soboti, se tradicija balonarskega športa v Prekmurju nadaljuje. Letos praznujemo tudi 30. obletnico evropskega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki je prav tako potekalo v Prekmurju in pomembno prispevalo k razvoju balonarskega športa v Sloveniji.

Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni bo letos potekalo od 21. do 25. junija 2024 na letališču v Murski Soboti. Tekmovanje bo del kulturno-zabavnega programa festivala Soboški dnevi. Tekmovalni leti bodo potekali zgodaj zjutraj in pozno popoldne.

Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote pričakuje udeležbo 30 tekmovalnih ekip iz Slovenije in drugih držav (Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške). Otvoritvena slovesnost bo v petek, 21. junija 2024, ob 20:30 v Mestnem parku Murska Sobota, kjer se bodo predstavile tudi vse tekmovalne ekipe.

Naj spomnimo, svetovnega prvenstva leta 2022 se je udeležilo več kot 100 ekip iz 32 držav. Slovenski pilot Vito Rome je dosegel odlično 6. mesto v močni konkurenci.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem