4. srečanje podjetniškega podpornega okolja v Pomurju

Datum objave: 26. 11. 2021
Novice

V torek dne 23.11.2021 smo SPOT svetovalci iz pomurske regije v sodelovanju z ostalimi organizacijami  podpornega okolja za podjetništvo v Pomurju izvedli virtualno srečanje.

Glede na pozitivne izkušnje iz preteklih let, smo na enem mestu združili SPOT svetovalce, SPIRIT predstavnike, referente pomurskih upravnih enot, AJPES referente SPOT registracij, OOZ Murska Sobota, OOZ Gornja Radgona, OOZ Lendava, PGZ, ZRSZ, LUMS, predstavnike srednjih šol, ter druge poslovne partnerje s katerimi sodelujemo pri svojem delu.

Namen srečanja je bila izmenjava izkušenj glede na trenutno situacijo, pregled dobrih praks delovanja ter obravnava nekaterih ovir s katerimi se referenti srečujejo med delom. Vsaka izmed institucij sodeluje s podjetniki in potencialnimi podjetniki v regiji za svoje področje. Na srečanju pa smo obravnavali širšo sliko in na ta način želeli predstaviti, kako se določena aktivnost opravljena na eni instituciji lahko komplementira v drugi institiciji.

Zaradi trenutnih razmer, stalnih sprememb in novih ukrepov, so tudi sodelujoče institucije poleg povečanega dela bolj tesno sodelovale, da bi podjetniki in podjetja čim bolj izkoristili priložnosti v okolju. Medsebojna komunikacija in pravilno kroženje informacij je bila skupna točka prav vseh sodelujočih.

Na koncu pa nas je s svojim predavavnjem o prijaznosti in njenih pozitivnih posledicah na socialno okolje presvetlila predavateljica Polona Požgan.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem