500 PODJETNIC: Največji dogodek podjetnic za podjetnice

Datum objave: 16. 4. 2019
Novice

Ambasadorke ženskega podjetništva so tudi letos dokazale, da je vloga ženske v podjetju nepogrešljiva. V četrtek, 11. aprila 2019 je bil prazničen dan navdušujočih podjetniških zgodb, dobrih zgledov, iskrenih pripovedi in odkritih pomenkov med mreženjem žensk. Kajti podjetništvo ni samo dobiček na računu, podjetništvo je način življenja.

Na dogodku 500 PODJETNIC, ki se je odvil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, so bili predstavljeni poslovni rezultati podjetnic v preteklem letu in njihov ekonomski potencial ter Evropski projekt »Seewban – Poslovni angeli za ženska podjetja«.

Ženske se podjetništva lotevajo na nekoliko drugačen način kot moški, kar pomeni, da potrebujejo tudi tem specifikam prilagojene podporne storitve. Glavne razlike med spoloma se kažejo v upoštevanju družinskih okoliščin, previdnosti pri stopanju na samostojno podjetniško pot, zavedanju tveganja za morebitni neuspeh in načinih financiranja. Ne glede na konceptualne in statistično metodološke razlike pa je dejstvo, da v Evropi ženske predstavljajo najbolj neizkoriščen potencial na področju podjetništva.

Pomembna novost letošnjega dogodka 500 podjetnic je bil mednarodni posvet na temo financiranja ženskih podjetij. Svoje izkušnje in znanja so podelile ga. Marta Turk, GZS Zbornica osrednjeslovenske regije in Skupnost slovenskih podjetnic, Financiranje ženskih podjetij, ga. Tina Lampič, NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., Prof. Lynne Cadenhead, Women Enterprise Scotland, Doc. dr.sc. Gordana Nikolić, Dekanja Fakulteta PAR, Reka Hrvaška, Mag. Maja Tomanič Vidovič Slovenski podjetniški sklad, ga. Renata Brkić, članica World Business Angels Forum in ga. Mirjana Dimc Perko, CEO, Incon d.o.o..

Vsekakor pa podjetnice začetnice in potencialne podjetnice tudi v Sloveniji potrebujejo specifične in njihovemu načinu podjetniškega delovanja prilagojene podporne storitve, ki se (ob finančnih spodbudah) lahko izrazijo predvsem v dodatni podpori, pogovorih, zagotovljenih zgledih (vzornicah) in razumevanju.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem