Aktualno o turističnih bonih

Datum objave: 9. 6. 2020
Novice

Turizem je zaradi virusa COVID-19 močno utrpel, zato je vlada uvedla novo obliko oživljanja turizma po pandemiji virusa COVID-19, in sicer s pomočjo »turističnih bonov«.

Turistični bon bodo državljani lahko vnovčili večkrat po delih, in sicer za nastanitev ali nastanitev z zajtrkom in v večkratnem znesku. Bone, za katere je Slovenija vložila 345 milijonov evrov, bodo prejele osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji v znesku 200 evrov, rojeni po letu 2002 pa 50 evrov.

FURS bo ponudnikom poravnal vrednost vseh unovčenih bonov. V kolikor bodo unovčeni do 15. v mesecu, dobijo znesek do konca tekočega meseca, za tiste, ki so bili vnovčeni v drugi polovici meseca, pa FURS povrne vsoto do 15. v naslednjem mesecu.

Uredba o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma je objavljena  v Uradnem listu RS, št. 84/20 in začne veljati z dnem 19.06.2020.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem