Aktualno o ukrepih za blažitev vpliva oziroma širjenja epidemije Covida-19 na slovenski turizem

Datum objave: 2. 11. 2021
Novice

Zaradi izrazitega poslabšanja epidemiološke slike v naši državi ter naraščanja okužb z virusom Covid-19, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pozvalo celotno slovensko javnost, da dosledno in odgovorno spoštuje pogoj PCT pri izvajanju dejavnosti.

Ministrstvo poziva nosilce gospodarskih dejavnosti, njihove zaposlene ter potrošnike k izpolnjevanju, dejavnemu upoštevanju in preverjanju pogoja PCT na delovnem mestu, pri poslovnih partnerjih in porabnikih njihovih storitev oziroma blaga.

S 1. novembrom 2021 veljajo nekatere spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT, med drugim:

  • testiranje s HAG testi za samotestiranje ali testiranje s HAG testi vsakih 48 ur in
  • obvezno nošenje mask kljub izpolnjenemu pogoju PC za vse dejavnosti oziroma storitve pri katerih prihaja do medsebojnega stika.

Za opravljanje dela mora tako imeti posameznik ob začetku opravljanja dela veljaven HAG test za samotestiranje ali test HAG, ki ne sme biti starejši od 48.

Več informacij o ukrepih je dostopnih na spletnem mestu Slovenske turistične organizacije in Združenju delodajalcev Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem