Alpski turizem v Pomurju

Datum objave: 28. 4. 2020
Novice

Narava nam je hvaležna, da si lahko oddahne od vrveža in stresa, ki ga ljudje marsikdaj prinesemo s sabo. Vsi pa se že veselimo rahljanja ukrepov, da se bomo spet lahko podali na izlete, vendar pri tem ne smemo pozabiti, da se obnašamo trajnostno in skrbimo za to, da narava ostane čimbolj neokrnjena tudi v prihodnje.

Tega se vseskozi zavedamo tudi pri projektih, ki so usmerjeni v razvoj turizma v regiji. Le s trajnostnimi pristopi lahko ohranimo naravo, da bo ta na voljo še za generacije, ki pridejo za nami. Healps2 je projekt, ki se izvaja v okviru programa Alpsko območje. Glavni cilj je razvoj orodja za razvoj turističnih produktov, ki bazirajo na zdravilnem turizmu narave. Tudi Pomurje je del alpske makro regije, naš cilj pa je pilotno testirati model na območju reke Mure, ki v naši regiji poleg termalne vode predstavlja pomembno bogastvo, ki ga moramo koristiti predvsem zmerno in upoštevati načela trajnosti.

V projektu sodelujejo vse države na območju alpske makro regije in prav v vseh je na največjem udaru ravno turizem. Zato upamo, da bodo nevarnost in s tem povezane sprostitve ukrepov čim prej mimo, hkrati pa želimo ljudi v tem času opozoriti, kako pomembno je, da z našo naravo ravnamo kot z dobrino, ki ni neuničljiva. Informacije o projektnih aktivnostih lahko spremljate na projektnem Facebook profilu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem