Analiza turističnega prometa

Datum objave: 2. 3. 2021
Novice

Slovenska turistična organizacija je v sklopu svojih aktivnosti, ki jih izvaja na področju raziskav, pripravila interaktivno orodje. Orodje omogoča enostaven dostop do podatkov o turističnem prometu v Sloveniji, po trgih in letih, prav tako je na voljo tudi analiza prihodov in nočitev za leto 2020.

Analiza in orodje sta odlični osnovi za načrtovanje aktivnosti tudi v letošnjem letu, ki bo kot kaže precej podobno lanskemu. S pomočjo interaktivnega orodja  lahko spremljate med drugim tudi naslednje podatke:

  • Prihodi in prenočitve turistov v Sloveniji po posamezni občini;
  • Prihodi po posameznih trgih in pregled po letih (2010-2020);
  • Prenočitve turistov po trgih in letih (2010-2020);
  • O priljubljenosti občin – destinacij za domače in tuje goste ter pregled po posameznih trgih (2020) tako za prihode kot za prenočitve.

Informacije naj vam bodo v pomoč pri načrtovanju komunikacij in promocijskih aktivnosti, da boste čim bolj učinkoviti in uspešni.

Za več informacij in poglobljeno analizo pobrskajte po poslovnih straneh STO.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem