BALONARSKI SPEKTAKEL TUDI OB PAVILJONU EXPANO!

Datum objave: 7. 9. 2020
Novice

Paviljon Expano s svojo okolico prizorišče prelomnih zgodovinskih trenutkov

V času od 27. do 30. avgusta 2020 je v Murski Soboti oz. njeni okolici potekalo odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Piloti iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Slovaške so z množico pisanih toplozračnih balonov razveseljevali številne obiskovalce, ki so svoje utrinke ponosno delili tudi na družbenih omrežjih.

Vrhunec dogajanja je bil v petek, dne 28. avgusta 2020, ob paviljonu Expano, okolica katerega je, tako otrokom kot odraslim, ponujala dih jemajoče poglede na čudovite toplozračne balone, ki so vzleteli iz bližnjega letališča in »obarvali« nebo nad Soboškim jezerom.

Hkrati so obiskovalci, ob paviljonu Expano, lahko spoznali tudi plinske balone in jih premierno pospremili na prvi polet iz Slovenije. Vsi trije plinski baloni so naslednje jutro uspešno pristali na Poljskem.

Letošnji dogodek je bil obenem tudi generalka pred Svetovnim prvenstvom, ki je žal zaradi koronavirusa prestavljeno na leto 2022. Zagotovo pa se vsi strinjamo, da je ta izjemen športni dogodek napovedal vrhunski dogodek, ki se ga bomo udeležili z velikim pričakovanjem in veseljem!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem