Cirkuški svet - kaj je to?

Datum objave: 16. 3. 2023
Novice
PONI podjetno nad izzive

Učenje žongliranja, oblikovanje modelirnih balonov v različne živali, spuščanje ogromnih milnih mehurčkov, vrtenje lebdeče palice, triki s klobuki in še veliko več je del cirkuškega sveta, ki ga želim približati preko otroških animacij in različnih delavnic kot svojo poslovno idejo.

Sama sem znanje pridobivala skozi različna izobraževanja, ampak najbolj srčna izkušnja je bila v Galwayu na Irskem, kjer sem 11 mesecev bila del ekipe Galway Community Circus in tedensko poučevala otroke cirkuških veščin.

Hkrati želim ozaveščati, da cirkus niso samo klovni in veliki šotori, temveč je v ozadju veliko prepletenih disciplin, ki jih cirkus združuje. Znanstveno je tudi dokazano, da vključenost v cirkuške aktivnosti med drugim izboljšajo koordinacijo, ravnotežje, koncentracijo, samozavest, itd.

Dovolite si, da vas popeljem v cirkuški svet.

Več cirkuške vsebine je na mojem FB Profilu.  

Nastja Fekonja, udeleženka programa PONI Pomurje. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem