Da bodo mame mirne, otroci siti in družine srečne

Datum objave: 8. 12. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Dan, ko sem izvedela, da moj otrok fizično ne bo zmožen dojenja, je bil eden najtežjih v življenju. Tudi sanjalo se mi ni, da me bo ta težava kmalu popeljala na novo karierno pot.

Ob iskanju alternative sem ugotovila, da je v slovenskem prostoru dokaj enostavno priti do ustrezne podpore pri dojenju, medtem ko so mame, ki hranijo z izčrpanim ali nadomestnim mlekom, večinoma prepuščene same sebi.

Poglobljeno znanje o izključnem črpanju materinega mleka in hranjenju s stekleničko sem poiskala v tujih skupinah. Od takrat ga delim na Facebooku v svoji skupini Mlekarica.

Po dveh letih vodenja skupine in pogovorih s številnimi mamami v težavah sem se odločila, da je čas za naslednji korak – svoje znanje celovito ponuditi tudi zunaj skupine. Za lažji prehod v svet podjetništva sem se prijavila v projekt PONI, ki mi ob obilici koristnih informacij omogoča oblikovanje spletne strani in spletnih tečajev ter načrtovanje osebnega svetovanja.

Čas je, da tudi v Sloveniji zgradimo novo kulturo na področju alternativnih načinov hranjenja otrok.

Andreja Zalokar, udeleženka programa PONI Pomurje. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem