Davčno računovodska šola

Datum objave: 8. 9. 2020
Izobraževanje

Organizacije morate obvezno evidentirati vse poslovne dogodke v obdobju, ko nastanejo. Za pravilno evidentiranje je potrebno knjigovodske listine najprej preveriti in jim omogočiti verodostojnost – le kaj to pomeni za notranji in zunanji nadzor?

Pravilne knjigovodske listine in njihovo evidentiranje v poslovne knjige so podlaga za pravilen davčni obračun poslovanja. Kako je potrebno evidentirati ter računovodsko in davčno spremljati nabavo opredmetenih osnovnih sredstev, materiala in trgovskega blaga? Kakšno je obravnavanje z vidika DDV in davčno priznanih odhodkov? Prihaja konec poslovnega leta, kako je s pripravami in izvedbo inventure ter kako obravnavati inventurne razlike (kraje, kalo ipd.). Vse to vam želimo v naši kratki šoli predstaviti ter vas tudi opomniti, na kaj morate biti pozorni.

Leto 2020 je “zelo bogato z izrednimi primeri” poslovno nepredvidljivih dogodkov in prav je, da osvežimo znanje za njihovo pravilno evidentiranje in na koncu pravilno poročanje. To so področja z vidika stroškov dela, dolgoročnih sredstev, materiala in storitev ter neplačanih obveznosti in terjatev. Kaj narediti z njimi, jih oslabiti, odpisati, tožiti in kdaj zastarajo? Vse o tem vam bomo predstavili na primerih dobrih praks.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na deset - urni davčno računovodski šoli, v kateri boste izvedeli veliko na konkretnih primerih.

Dvodnevno usposabljanje bo potekalo v sredo, 30. septembra 2020, s pričetkom ob 9.00 uri in v sredo, 7. oktobra 2020, s pričetkom ob 9.00 uri preko programa ZOOM.

Vabilo na dvodnevno usposabljanje najdete TUKAJ.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem