Delavnica Design Thinking, 5. junij 2019

Datum objave: 27. 5. 2019
5. 6. 2019 - 5. 6. 2019
Delavnica

Vas zanima, kako vključiti Design Thinking (oblikovalski proces razmišljanja) in uvajati nove inovativne pristope, ki bodo vodili do novih produktov in storitev po meri kupcev?

Design Thinking je naziv za metodo inoviranja, ki so jo pri svojem delu sprva uporabljali oblikovalci izdelkov (dizajnerji). Njena uporaba se je izkazala za izredno učinkovito, zato se je hitro razširila tudi na druga področja v poslovnem okolju.

Ključna prednost metode je celosten pristop pri razvijanju novih in preoblikovanju starih idej, poslovnih modelov, proizvodov in storitev za potencialnega kupca/uporabnika, s poudarkom na optimiranju.

Design Thinking metoda izhaja iz potreb končnega uporabnika. Prek postopka neobremenjenega razmišljanja vodi do izdelave prototipa rešitve. Pri tem je zelo pomembno, da se sodelujoči v timu poskušajo čim bolj vživeti v vlogo uporabnika, njegove potrebe in težave (empatija), ter poskušajo najti način, kako bi izdelek ali storitev najbolje približali njegovim pričakovanjem. 

Razvojni center Murska Sobota bo v sodelovanju s strokovnjaki Mariborske razvojne agencije in Agencije za trženje območij dne 5. junija 2019 ob 12.00 uri v Dvorani PGZ (Lendavska ulica 5a, 9000 Murska Sobota) organiziral brezplačno delavnico, na katerih se boste seznanili s postopkom in pristopi Design Thinking-a.

Poleg osnovnih informacij o dizajnerskem modelu razmišljanja bo udeležencem na voljo prikaz praktičnega pristopa k izvedbi aktivnosti v podjetju ali instituciji. Delavnica je namenjena podjetnikom s področja kreativnih in kulturnih industrij in turizma ter sorodnih dejavnosti.

Število udeležencev je omejeno! Obvezna prijava na dogodek do 3.6.2019 na elektronski naslov: info at-no-spam rcms dot-no-spam si. Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem