Dijaki spoznavajo potencialne delodajalce

Datum objave: 9. 6. 2021
Novice

V izobraževanje mladih so od nekdaj vključeni delodajalci. Podjetja, s svojim sodelovanjem pri praktičnem izobraževanju, mladim omogočijo spoznavanje dela v realnem okolju in prvi stik z možnim bodočim delodajalcem. To sodelovanje tudi podjetjem omogoča stik in spoznavanje mladih ter jim daje priložnost izbire kadra za grajenje uspešnega kolektiva.

Določene branže se že dlje časa srečujejo s pomanjkanjem kadra, zato je predstavitev podjetja v šoli dobra priložnost, da podjetje naveže stike z mladimi. Prav tako pa mladim omogočimo prepoznati dobrega delodajalca.

V okviru projekta Dual Transfer je partner OOZ, Murska Sobota 9. 6. 2021, tako pripravil zanimivo predstavitev podjetij za dijake Srednje poklicne  in tehniške šole Murska Sobota, ki dijakom pomaga spoznati podjetja in prepoznati njihove prednosti, ki jih ponujajo svojim sodelavcem. Tako se dijaki lažje odločijo, kam po zaključku šolanja.

Dijakom, ki se izobražujejo za poklic avtoserviser in inštalater strojni inštalacij, so se tako predstavila 3 podjetja: AVTOCENTER ANDREJEK d.o.o., TRATNJEK d.o.o. in BLISK MONTAŽA d.o.o.

Odzivi na tovrstne aktivnosti so zelo dobri, zato bo v prihodnosti aktivnosti namenjenih srednjim poklicnim šolam še več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem