Dnevi slovenskega turizma: slovenski turizem med in po COVID-19

Datum objave: 8. 12. 2020
Novice

Dnevi slovenskega turizma so največji osrednji strokovni dogodek na področju turizma, ki so se letos odvili virtualno. Obenem je to tudi dogodek, na katerem vsako leto podelijo najvišja priznanja v slovenskem turizmu. Dve priznanji smo dobili tudi v Pomurju: Regijski promocijski center Expano je SEJALEC 2020 (priznanje podeljuje Slovenska turistična organizacija) in združenje Gourmet over Mura je prejemnik priznanja KRISTLANI TRIGLAV 2020 (priznanje podeljuje društvo turističnih novinarjev Slovenije).

Osrednja tema plenarnega dela je bila namenjena pregledu stanja turizma v novi realnosti, ki jo je povzročila pandemija. Spregovorili so o odzivih, okrevanju in odpornosti slovenskega turizma ter osvetlili ključne izzive globalnega in domačega turizma. Direktorica STO, mag. Maja Pak je izpostavila nujnost digitalne transformacije, oblikovanje inovativnih procesov in doživetij ter pospešen prehod v trajnostni turizem.

Na predstavitvah so napovedali tudi prihajajoče razpise za podporo slovenskemu turističnemu gospodarstvu. Tako se pripravljajo javni razpisi za sofinanciranje promocije vodilnih turističnih destinacij, za poslovne subjekte, ki izvajajo storitve turističnega vodenja in za receptivne turistične agencija in organizatorje turističnih potovanj.

Podrobnosti in povzetke predstavitev govorcev plenarnega dela DST najdete na slovenia.info. Na voljo je tudi videoposnetek dogodka.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem