Dogovor za razvoj regije v polnem teku

Datum objave: 17. 7. 2019
Novice

V preteklih tednih smo izvedli vrsto aktivnosti z občinami, nosilkami projektov in ostalimi deležniki pri pripravi osnutka dopolnjenega Dogovora za razvoj pomurske regije, ki smo ga na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo posredovali v ponedeljek, 15. julija 2019. 

Dogovor za razvoj regije je dokument zaveze, podpisan s strani predsednika Razvojnega sveta pomurske regije in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vključuje 18 usklajenih regijskih projektov v skupni vrednosti 52,7 mio evrov, od tega 41,3 mio evrov EU sredstev in predstavlja pomemben korak k uresničevanju regionalnega razvojnega programa regije za dobrobit prebivalcev Pomurja.

Do konca leta 2022 bomo v regiji uredili, dogradili oz. razširili, zgradili osem gospodarsko-poslovnih con, katerih površine bodo najmanj 70% zapolnjene ter bodo prispevale k povečanju zaposlovanja podjetij v coni in k hitrejšemu razvoju gospodarstva. S podjetniškim projektom v okviru podpornega okolja bomo za samostojno podjetniško pot usposobili 90 potencialnih podjetnikov in podjetnic. Izgrajenih bo osem regionalnih kolesarskih povezav, ki bodo povezovale regijska oz. lokalna središča z zaledjem in bodo omogočale dnevne migracije v luči zagotavljanja trajnostne mobilnosti. Za prebivalce desnega in levega brega reke Mura pa se bo zagotovila boljša oskrba s pitno vodo z izgradnjo javnega (še manjkajočega) vodovodnega omrežja v okviru Sistema B in C.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močni in v skupnem dialogu deležnikov, tako na regijski kot nacionalni ravni, dosegli zastavljene cilje.

Za več informacij vstopite v stik z nami na e-naslov: sabina dot-no-spam potocnik at-no-spam rcms dot-no-spam si .

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem