Dve leti od odprtja Regijskega promocijskega centra Expano

Datum objave: 13. 4. 2021
Novice

Pred dvema letoma je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. V teh dveh letih smo deležni pozitivnih odzivov obiskovalcev, prejeli priznanje Sejalec 2020 in se uspešno spopadali z izzivi epidemije.

S postavitvijo paviljona RPC Expano in revitalizacijo južnega dela Soboškega jezera je Murska Sobota, in z njo regija, pridobila pomembno in novo turistično destinacijo, ki ima številne potenciale za nadaljnji razvoj. Tako slovenski paviljon s svetovne razstave kot jezero sta magneta, ki privabljata obiskovalce od blizu in daleč. V prvi vrsti najprej govorimo o izboljšanju okolja v katerem živimo in smo sicer dejavni, kar je velikega pomena za prebivalce tako mestne občine kot tudi širše za prebivalce v Pomurju. Obiskovalci od drugod, ki pridejo na novo destinacijsko točko, pa ustvarjajo dodano vrednost v našem okolju, ki je sicer ne bi bilo.

Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti in jo je v dveh letih obiskalo okrog 200 tisoč obiskovalcev, ki so se udeležili čez 160 dogodkov in organiziranih srečanj ob jezeru in v Expanu. V interaktivni doživljajski park je vstopilo več kot 30 tisoč obiskovalcev, ki so s pomočjo sodobnih, naprednih tehnologij spoznavali Pomurje in se odločali za nadaljnje raziskovanje regije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem