E-Talk CPOEF: Evolucija turizma po pandemiji

Datum objave: 12. 5. 2020
Novice

Naša regija je tesno povezana s turizmom, kar je še posebej prišlo do izraza v času zaprtja poslovanja in množičnih odpovedi rezervacij. Uspehi in dosežki, ki smo jih beležili v lanskem letu,  bodo postali naši cilji v prihodnosti. V kolikor smo se iz vseh teh izkušenj nekaj naučili, potem nam bo v prihodnje veliko lažje, pa čeprav bo veliko neznank. Na Centru poslovne odločnosti ekonomske fakultete v Ljubljani se zavedajo novih izzivov  na področju turizma in so v tokratnem »e-talk-u« spregovorili o konkretnih priložnostih in kako jih lahko implementiramo v prakso.

Namreč kljub vsemu se zavedamo, da trenutna situacija poleg neizogibnih škod s sabo nosi tudi priložnost za spremembe in evolucijo razvoja pametnega, zelenega, varnega in odgovornega turizma. Na tej točki je pomembna preudarnost in razmislek v katero smer želimo peljati razvoj turizma. Sogovorniki so v pogovoru iskali odgovore na vprašanja:

  • Kaj so nove priložnosti za razvoj turističnih produktov?
  • Katere so nove avenije na področju digitalizacije turistične ponudbe?
  • Kje so priložnosti za trženje in promocijo turističnih podjetij in destinacij?
  • Kakšno bo turistično povpraševanje po pandemiji?
  • Kakšna bo evolucija turizma po pandemiji?

Sodelujoči v tokratnem e- pogovoru, ki ga je vodila Monika Lapanja (CPOEF), so bili Ljubica Knežević Cvelbar (Ekonomska fakulteta v Ljubljani), Siniša Topalović (Horwath HTL Croatia) in  Peter Vesenjak (Hosting).

»E-talk« si lahko ogledate tukaj.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem