Evropska komisarka Ferreira obiskala Puščo

Datum objave: 2. 10. 2022
Novice

V četrtek, 29. septembra 2022 je romsko naselja Pušča obiskala Elisa Ferreira, Evropska komisarka za kohezijo in razvoj, ki si je edino romsko krajevno skupnost ogledala skupaj z ministrom za razvoj in kohezijo dr. Aleksandrom Jevškom. Na Pušči sta komisarko sprejela podžupanja Bernardka Ružič in romski svetnik Darko Rudaš in ji predstavila primer odličnega sodelovanja lokalne skupnosti z romskim prebivalstvom.

Prav projekti, ki so sofinancirani iz evropskih sredstev, so v zadnjih letih gonilna sila razvoja romskega naselja. Evropska komisarka je po zaključeni predstavitvi zasadila lipo v drevoredu sožitja ter se zapeljala s kočijo. V okviru dogodka je bil komisarki predstavljen tudi projekt Dream Road, ki se izvaja v okviru programa Interreg Danube.

Komisarska je sicer Slovenijo obiskala z namenom, da je podpisala Sporazum o partnerstvu med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo, s katerim je Sloveniji odprta pot do 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev v prihodnjem programskem obdobju.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem