Fantastični Fungi

Datum objave: 30. 4. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Strast do gojenja gob in spoznavanja kraljestva gliv sem odkril po ogledu dokumentarcev o tem izjemnem organizmu, brez katerega življenje na Zemlji ne bi bilo mogoče. Začutil sem potrebo po raziskovanju potenciala gliv ne samo v kulinariki, ampak v zdravilstvu, ekoremediaciji in na področju naravnih materialov. Na zelo omejenem prostoru sem zatem vzgojil nekaj gob in nadaljeval z učenjem. Kot dokaz, da je bila moja energija vložena v pravo smer, sem v tistem obdobju spoznal somišljenika, s katerim sedaj ideje razvijava skupaj.

Obenem pa se je v okviru RCMS začel izvajati program PONI. Po spremljanju prve skupine udeležencev, ki so v veliki meri trajnostno naravnani, sem ugotovil, da bi PONI lahko tudi meni prinesel dodatne veščine za uresničitev moje podjetniške ideje. Po dobri polovici opravljenega programa ugotavljam, da sem poleg pridobljenih veščin spoznal tudi izjemne ljudi, za katere verjamem, da se bodo naše podjetniške in življenjske poti še križale.

Čeprav me do odprtja prve gojilnice gob v Prekmurju loči še nekaj dela in učenja, se teh korakov in izzivov veselim. RCMS-ju in projektu PONI pa sem hvaležen za znanje, ki ga pridobivam in za možnost spoznavanja nove generacije podjetništva, ki ni usmerjeno le k dobičku, temveč k ustvarjanju pozitivnega, trajnostno naravnanega okolja za nas in naše zanamce.

Matjaž Tirš, udeleženec programa PONI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem