Financiranje obratnih sredstev z revolving kreditom

Datum objave: 4. 9. 2019
Novice

Obratna oz. gibljiva sredstva so tista sredstva, ki zagotavljajo nemoteno poslovanje podjetja. So tiste stvari, ki jih uporabljamo za delo in jih spremenimo v svoje izdelke oziroma uporabljamo pri svojih storitvah, s katerimi lahko svoje delo predamo strankam, ter s katerimi pokrivamo svoje obveznosti in v obliki katerih dobimo svoje plačilo. Tudi samo stanje na transakcijskem računu spada med obratna sredstva. To je namreč denar, ki nam je na voljo. In ga lahko pretvorimo v drugo obliko, ki je koristna za naše podjetje, na primer kupimo materiale.

V primeru, da zmanjka obratnih sredstev, se lahko poslovanje podjetja povsem ustavi. Prav zaradi tega lahko na banki zaprosite tudi za posojilo, ki je namenjeno zagotavljanju obratnih sredstev. Kot eden elegantnejših načinov za financiranje obratnih sredstev se ponuja revolving kredit.

Več o predmetni temi pa si lahko preberete v priloženem ČLANKU.

Projekt »SPOT svetovanje POMURJE 2018-2022 « Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem