Gozdni pustolovček

Datum objave: 17. 8. 2022
Novice
PONI podjetno nad izzive

Moj velika želja je vpeljati gozdno pedagogiko v Pomurje. Po izobrazbi sem vzgojiteljica, po duši velika ljubiteljica narave. V svojo delo sem vpletla naravo kot celostno učiteljico življenja.

Gozdna pedagogika je okoljska vzgoja, usmerjena v spoznavanje narave, življenja v gozdu in odkrivanje narave skozi igro in izkušnjo. Temelji na čutnem dojemanju narave z izkustvenim učenjem, ki razvija vse spektre osebnosti.

Gozd je pravo doživljajsko igrišče, kjer je narava ustvarila senzorični poligon.  Naravni prostor, ki nam ponuja neskončne možnosti za raziskovanje, igro in učenje.  Pogumno se odpravimo pod modro nebo, kjer se lahko čudimo vsej biotski raznolikosti. Prisluhnimo zgodbam, ki jih pripovedujejo stara drevesa, ki so prisotna že stoletja in hranijo veliko modrosti.

Prepustimo se naravnemu toku, približajmo se naravi.

Petra Lopert, udeleženka programa PONI Pomurje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem