Inovativni turizem v Pomurju

Datum objave: 30. 4. 2020
Novice

Zaposleni na RCMS zagovarjamo odgovoren odnos do naravnega in družbenega okolja, zato smo še posebej ponosni, da sodelujemo v projektih, ki odražajo naše osebne vrednote.

Nedavno smo pričeli s prvimi aktivnostmi na projektu Adrilink, ki si prizadeva, da stopimo korak naprej v uresničevanju trajnostnega razvoja pomurskega turizma. Projekt se izvaja v okviru transnacionalnega jadransko-jonskega programa Interreg Adrion in se osredotoča na spodbujanje krajinskega turizma v jadranski regiji.

V okviru projekta želimo vzpostaviti nov model trajnostnega upravljanja turizma, katerega cilj je zmanjšati sezonskost turističnega obiska. Oblikovali bomo mrežo krajinskih interpretacijskih centrov. Ti bodo zasnovani kot vozlišča izbranih tematskih poti, digitalno povezanih preko IKT platforme, ki zagotavlja celostno upravljanje turističnih storitev ter spodbujanje inovativnih rešitev. Na ta način želimo spodbuditi obisk Pomurja skozi vse leto.

Projekt obeta veliko novosti, zato se veselimo, da bomo z vami delili prve dosežke.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem