Interaktivna miza v Expanu in 5 digitaliziranih elementov kulturne dediščine v Pomurju

Datum objave: 11. 11. 2022
Novice

V okviru regijskega projekta Digikul je nastalo pet doživetij in digitaliziranih enot kulturne dediščine Pomurja ter interaktivna miza, ki vse enote povezuje v celoto. 

Gre za novo ustvarjena doživetja, ki so podprta s sodobnimi digitalnimi tehnologijami in na edinstven način predstavljajo edinstveno zgodbo regije. Doživetja dopolnjujejo turistična popotovanja vse od Radencev, Murske Sobote, Moravskih Toplic, Lendave in Jeruzalema. 

Tako so kulturno dediščino s pomočjo VR očal, tabličnih računalnikov, z zgodovinskimi in arhitekturnimi zgodbami, skozi razgibano in zeleno naravo napletli skozi zgodbe virtualne resničnosti ter obogatili in omogočili doživeti nazoren vpogled v zgodbe posameznega območja.

Po inovativna in digitalna popotovanja po Pomurju se lahko odpravite: 

  • do vrelca mineralne vode v Radencih, 
  • v Mursko Soboto, kjer se lahko prelevite v raziskovalce Novakove dediščine, 
  • do romanske rotunde v Selo, 
  • na Lendavski grad, 
  • ter v osrčje Prlekije, na Jeruzalem.

V okviru projekta Digikul je nastala tudi interaktivna miza Panotriper SIMPL, ki povezuje novo nastale produkte in ponudnike ter je obiskovalcem na voljo v Regijskem promocijskem centru Expano. Na njej si lahko oblikujejo potovalni načrt po Pomurju, pri oblikovanju pa upoštevajo dejavnike kot so vreme, razpoložljiv čas in prevozno sredstvo.

Dobrodošli na vseh destinacijah, spoznajte zgodbo Pomurja.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem