Izdana prva Odločitev o podpori za projekt kolesarskih povezav v okviru Dogovora za razvoj regije

Datum objave: 12. 3. 2021
Novice

Tokrat bo z evropskimi sredstvi finančno podprt regijski projekt kolesarskih povezav vključen v Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je ta teden izdala Odločitev o podpori za projekt »Južna kolesarska povezava v občini Beltinci in Črenšovci«, ki ga bosta izvajali nosilka projekta Občina Beltinci in Občina Črenšovci.

Naložba v projekt »Južna kolesarska povezava v občini Beltinci in Črenšovci« predvideva ureditev posameznih odsekov kolesarskih poti v obeh občinah v skupni dolžini 5,6 kilometrov ter tako vzpostavitev varne kolesarske povezave med naselji v obeh občinah ter regijskim središčem, tudi na kratkih dnevnim poteh.

Vrednost projekta znaša cca. 1,1 mio evrov, od tega je prispevek EU sredstev cca. 550 tisoč EUR.

Do sedaj je bilo v Pomurju skupaj izdanih šest Odločitev o podpori projektu:

  • štiri (4) odločitve za projekte poslovnih con,
  • ena (1) odločitev za projekt podpornega okolja ter
  • ena (1) odločitev za projekt kolesarske povezave.

V pregledu oz. usklajevanju na resornem ministrstvu oz. SVRK so še trije regijski projekti poslovnih con, pet regijskih projektov kolesarskih povezav ter dva regijska projekta nadgradnje vodovoda.

Katera odločitev o podpori bo sledila?

Spremljajte nas in izvedeli boste.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem