Izdana prva Odločitev o podpori za projekt nadgradnje vodovoda v okviru Dogovora za razvoj regije

Datum objave: 11. 6. 2021
10. 6. 2021
Novice

Z evropskimi sredstvi bo tokrat finančno podprt prvi izmed dveh regijskih projektov nadgradnje vodovoda vključen v Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala Odločitev o podpori za projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema C – 2. faza«, ki ga bo izvajala nosilka projekta Občina Gornja Radgona v sodelovanju z Občino Apače in Občino Sveti Jurij ob Ščavnici.

Naložba v projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema C – 2. faza« predvideva dograditev in hidravlično izboljšavo vodovodnega omrežja sistema C v Pomurju, s čimer bo dolgoročno zagotovljena varna, zdravstveno ustrezna in zanesljiva oskrba s pitno vodo za 9.467 prebivalcev. Vrednost projekta znaša 10,8 mio EUR, od tega je prispevek Kohezijskega sklada 4,8 mio EUR.

Skupaj je bilo do sedaj v Pomurju izdanih že petnajst Odločitev o podpori projektu: vseh sedem (7) odločitev za projekte poslovnih con in ena (1) odločitev za projekt podpornega okolja, vseh šest (6) odločitev za projekte kolesarskih povezav in ena (1) odločitev za projekt nadgradnje vodovoda.

Kmalu pričakujemo še zadnjo odločitev o podpori s strani SVRK za še en regijski projekt nadgradnje vodovoda, vključen v Dogovor.

Vas zanima, kdaj prejmemo odločitev? Spremljajte nas.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem