Izdana še zadnja Odločitev o podpori projektu oskrbe s pitno vodo v okviru Dogovora za razvoj regije

Datum objave: 29. 6. 2021
Novice

Z evropskimi sredstvi bo tokrat finančno podprt največji regijski projekt oskrbe s pitno vodo, vključen v Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala Odločitev o podpori za projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema B«, ki ga bo izvajala nosilka projekta Občina Rogašovci v sodelovanju z 11 pomurskimi občinami, tj. Občino Beltinci, Občino Cankova, Občino Gornji Petrovci, Občino Grad, Občino Hodoš, Občino Kuzma, Občino Moravske Toplice, Mestno občino Murska Sobota, Občino Puconci, Občino Šalovci in Občino Tišina.

Naložba v projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema B« predvideva dograditev in hidravlično izboljšavo vodovodnega sistema B na območju navedenih občin z izgradnjo 167 kilometrov vodovodnega omrežja s pripadajočimi objekti, nadgradnjo vodnega vira Fazanerija in izvedbo nadzornega centra za upravljanje in daljinski nadzor 91 objektov na vodovodnem omrežju. Vrednost projekta znaša 36 mio EUR, od tega bo Kohezijski sklad prispeval cca. 22. mio EUR.

Z izvedeno naložbo bo za 52.149 prebivalcev zagotovljena dolgoročno varna, zdravstveno ustrezna in zanesljiva oskrba s pitno vodo.

Skupaj je bilo do sedaj v Pomurju potrjenih vseh šestnajst Odločitev o podpori projektu:

  • šest (6) odločitev za projekte poslovnih con,
  • ena (1) odločitev za projekt podpornega okolja,
  • šest (6) odločitev za projekte kolesarskih povezav ter
  • dve (2) odločitvi za projekta oskrbe s pitno vodo.

DOGOVOR ZA RAZVOJ POMURSKE RAZVOJNE REGIJE JE BIL USPEŠNO SKLENJEN – vsi regijski projekti so bili neposredno potrjeni s strani Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V teku je izvedba posameznih projektov. Spremljajte nas in izvedeli boste, kako le-ta poteka.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem