Izdana zadnja Odločitev o podpori za projekt poslovnih con v okviru Dogovora za razvoj regije

Datum objave: 9. 6. 2021
Novice

Z evropskimi sredstvi bo finančno podprt še zadnji regijski projekt poslovnih con vključen v Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala Odločitev o podpori za projekt »Ureditev Kmetijsko-poslovne cone Dobrovnik – II. faza«, ki ga bo izvajala nosilka projekta Občina Dobrovnik.

Naložba v projekt »Ureditev Kmetijsko-poslovne cone Dobrovnik – II. faza« predvideva ureditev cestnega dostopa do cone v dolžini 2,2 km ter notranjih povezav v sami coni. V sklopu ureditve bo izgrajeno križišče z umirjanjem prometa, pločniki v dolžini 785 m, cestna signalizacija in razsvetljava.

Vrednost projekta znaša 1,07 mio EUR, od tega je prispevek EU sredstev 612 tisoč EUR.

Skupaj je bilo do sedaj v Pomurju izdanih že štirinajst Odločitev o podpori projektu:

  • sedem (7) odločitev za projekte poslovnih con,
  • ena (1) odločitev za projekt podpornega okolja ter
  • šest (6) odločitev za projekte kolesarskih povezav.

Odločitev o podpori s strani SVRK kmalu pričakujemo še za zadnja dva regijska projekta, vključena v Dogovor, tj.  regijska projekta nadgradnje vodovoda.

Spremljajte nas.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem