Izdani še zadnji dve Odločitvi o podpori za projekte kolesarskih povezav v okviru Dogovora za razvoj regije

Datum objave: 10. 5. 2021
Novice

Z evropskimi sredstvi bosta tokrat finančno podprta še dva regijska projekta kolesarskih povezav, vključena v Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je tako izdala Odločitev o podpori za projekta:

  • »Izgradnja kolesarske povezave Lendava-Dobrovnik-Kobilje«, ki ga bo izvajala nosilka projekta Občina Lendava v sodelovanju z Občino Dobrovnik in Občino Kobilje in
  • »Kolesarsko omrežje Turnišče-Dobrovnik-Lendava«, ki ga bo izvajala nosilka projekta Občina Dobrovnik v sodelovanju z Občino Turnišče.

Naložba v projekt »Izgradnja kolesarske povezave Lendava-Dobrovnik-Kobilje«, predvideva izgradnjo treh odsekov dvosmernih kolesarskih stez v skupni dolžini 4,35 km na kolesarski povezavi v občinah Lendava, Dobrovnik in Kobilje, ki bo po izvedeni investiciji dolga 19 km. Vrednost projekta znaša 1,2 mio EUR, od tega je prispevek EU sredstev 490 tisoč EUR.

Naložba v projekt »Kolesarsko omrežje Turnišče-Dobrovnik-Lendava«, predvideva izgradnjo 2,11 km novih kolesarskih poti na že obstoječi kolesarski povezavi, ki skupno znaša 18,11 km. Vrednost projekta znaša 477 tisoč EUR, od tega je prispevek EU sredstev 305 tisoč EUR.

Skupaj je bilo do sedaj v Pomurju izdanih dvanajst Odločitev o podpori projektu:

  • pet (5) odločitev za projekte poslovnih con,
  • ena (1) odločitev za projekt podpornega okolja ter
  • šest (6) odločitev za projekte kolesarskih povezav.

V usklajevanju na resornem ministrstvu MGRT/MOP oz. SVRK sta še dva regijska projekta poslovnih con in dva regijska projekta nadgradnje vodovoda.

Katera odločitev o podpori projekta bo sledila? Spremljajte nas in izvedeli boste.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem